Tagliatelle (alebo iné cestoviny) so smotanovou omáčkou s kuriatkami

Natália Cehláriková 22. 11. 2023 Facebook iconZdieľaj

Milujem rýchle jedlá... najlepšie, ak sú hotové do pol hodinky. Toto je jedno z nich. V tomto roku bola bohatá úroda kuriatok, a tak počas prechádzok v Nízkych Tatrách – v krpáčovských lesoch, skončili naše úlovky v slanom náleve. Kuriatka v tomto náleve sú vynikajúce, vydržia celú zimu a môžete ich použiť do polievky či do omáčok a spomínať na príjemné letné dni...

 

Suroviny:

pohárik kuriatok v slanom náleve (alebo ak máte zamrazené, príp. aj čerstvé)

½ cibule

1strúčik cesnaku

2 lyžice masla

2 lyžice hladkej múky (ja dávam špaldovú)

smotana na varenie alebo plnotučné mlieko

petržlenová vňať

dlhé cestoviny (pappardelle, tagliatelle, fettuccine...)

soľ

Nadrobno nasekanú cibuľku a cesnak orestujeme chvíľu na masle. Pridáme precedené kuriatka (príp. nakrajané čerstvé či z mrazničky), niekoľko minút restujeme a miešame. Zasypeme 2 lyžicami múky, opäť orestujeme, aby sa všetko spojilo a zalejeme smotanou alebo mliekom. Posolíme a varíme cca 10 minút. Na záver pridáme petržlenovú  vňať. Medzitým ako chystáme omáčku, postavíme si vodu na cestoviny a uvaríme niektoré z dlhých cestovín, ktoré máte po ruke. Ja mám doma vždy nejaké pappardelle alebo tagliatelle. Sú uvarené rýchlo a môžete ich pripravovať na rôzne „rýchle“ spôsoby.

 

Všetko je expresne rýchlo hotové. Je to delikátne jedlo, poďme ochutnávať... Ak z toho bude príjemné posedenie večer vo dvojici či so známymi, ponúknite k tomu vyzreté Chardonnay. Všetkým bude určite chutiť!

Súvisiace články

Sledujte nás na sociálnych sieťach

O autorovi

Volám sa Natália Cehláriková a mám celkom úctyhodný vek na založenie vlastného webu či vlastného blogu. Moje dlhoročné hobby – víno a všetko, čo s ním súvisí, vyústilo do absolvovania someliérskych kurzov a získania certifikátu someliéra.

Kategórie receptov

Najnovšie z blogu