Jedno z mojich super rýchlych a zdravých jedál, keď sa nám nechce stáť dlho pri sporáku. Pochutia si všetky mlsné jazýčky a ešte nás bude tešiť, že je to naozaj zdravý variant obedu alebo večere.
Suroviny:
cestoviny (najlepšie fusilli, menšie penne alebo mix)
300 – 400 g čerstvého lososa
2 väčšie hrste čerstvého špenátu
3 – 4 strúčiky cesnaku
olivový olej
čierne korenie
soľ
Postavíme vodu na cestoviny, keď zovrie, posolíme a dáme ich variť. Súčasne si na panvici opečieme cesnak nakrájaný na plátky, pridáme lososa pokrájaného na kocky, posolíme, okoreníme a pár minút restujeme. Pridáme nakrájaný špenát a chvíľu podusíme. Uvarené cestoviny zmiešame na panvici s touto dobrotou a podávame.
Jedlo nielen výborne chutí, ale aj skvele farebne vyzerá na tanieri. Obohaťme si toto jedlo suchým Rizlingom či Veltlínom alebo suchou ružovou Frankovkou. Je to pochúťka.