Rýchle cestoviny s čerstvým lososom a špenátom

Natália Cehláriková 14. 12. 2023 Facebook iconZdieľaj

Jedno z mojich super rýchlych a zdravých jedál, keď sa nám nechce stáť dlho pri sporáku. Pochutia si všetky mlsné jazýčky a ešte nás bude tešiť, že je to naozaj zdravý variant obedu alebo večere.

 

 

Suroviny:

cestoviny (najlepšie fusilli, menšie penne alebo mix)

300 –  400 g čerstvého  lososa

2 väčšie hrste čerstvého špenátu

3 – 4 strúčiky cesnaku

olivový olej

čierne korenie

soľ

Postavíme vodu na cestoviny, keď zovrie, posolíme a dáme ich variť. Súčasne si na panvici opečieme cesnak nakrájaný na plátky, pridáme lososa pokrájaného na kocky, posolíme, okoreníme a pár minút restujeme. Pridáme nakrájaný špenát a chvíľu podusíme. Uvarené cestoviny zmiešame na panvici s touto dobrotou a podávame.

 

Jedlo nielen výborne chutí, ale aj skvele farebne vyzerá na tanieri. Obohaťme si toto jedlo suchým Rizlingom či Veltlínom alebo suchou ružovou Frankovkou. Je to pochúťka.

Súvisiace články

Sledujte nás na sociálnych sieťach

O autorovi

Volám sa Natália Cehláriková a mám celkom úctyhodný vek na založenie vlastného webu či vlastného blogu. Moje dlhoročné hobby – víno a všetko, čo s ním súvisí, vyústilo do absolvovania someliérskych kurzov a získania certifikátu someliéra.

Kategórie receptov

Najnovšie z blogu