Koktejlové pečivo

Natália Cehláriková 08. 05. 2023 Facebook iconZdieľaj

Je to super pečivko k šalátom, k syrovej mise a pod. Pečivo si môžeme pripraviť deň vopred a potom ho iba zohriať v rúre.

 

Suroviny:

500 g hladkej múky

220 – 280 ml mlieka

42 g droždia (1 kocka)

trochu cukru

1 vajce

1 žĺtok

1 lyžička soli

3 lyžice oleja

muškátový orech

mleté čierne korenie

na ozdobenie – mak, ľanové semienka, sezamové semienka atď.

Postup:

Urobíme kvások z mlieka, cukru a droždia.  Do misy, kde máme pripravenú múku zmiešanú so soľou, korením, pridáme olej, vajíčko, kvások, dobre premiešame a necháme vykysnúť 30 min. Plechy vyložíme papierom na pečenie. Na pomúčenej doske ešte cesto cca 10 min. miesime a udierame o dosku, kým sa neprestane lepiť. Sformujeme z neho valček, ktorý si rozdelíme na cca 20 kúskov, z ktorých formujeme žemličky, slimáky, praclíky... V mlieku rozšľaháme žĺtok a potrieme pečivo. Navrch ho posypeme hrubozrnou soľou alebo semienkami, čo máme po ruke. Pečieme 15-18 min. na 200°C.

Súvisiace články

Sledujte nás na sociálnych sieťach

O autorovi

Volám sa Natália Cehláriková a mám celkom úctyhodný vek na založenie vlastného webu či vlastného blogu. Moje dlhoročné hobby – víno a všetko, čo s ním súvisí, vyústilo do absolvovania someliérskych kurzov a získania certifikátu someliéra.

Kategórie receptov

Najnovšie z blogu