Chlebové tyčinky s rozmarínom

Natália Cehláriková 07. 05. 2023 Facebook iconZdieľaj

Najlepšie je urobiť dvojitú dávku, lebo s dobrým drinkom hneď všetko zmizne.

 

Suroviny:

7 g sušeného droždia

1½ l lyžičky cukru

1 ½ šálky teplej vody

1 lyžica olivového oleja

1 ½ lyžičky soli

3 šálky chlebovej múky

rozmarín alebo iné bylinky alebo niečo na posypanie

Postup:

V miske s teplou vodou rozpustíme cukor a pridáme sušené droždie. Zmes necháme cca 10 min pracovať. V druhej miske zmiešame olej, soľ, 3 šálky múky, nasekaný rozmarín alebo iné bylinky a prilejeme vodu s droždím. Všetko dobre premiešame a vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa bude odlepovať od stien misky. Cesto necháme vykysnúť cca 45 min. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku, rozvaľkáme, nakrájame tenké pásiky, zatočíme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Tyčinky potrieme olivovým olejom a pečieme na cca 200°C asi 15 min.

Tyčinky môžu mať rôzny tvar – môžu byť ploché alebo  klasické a môžeme s nimi naberať dipy, namáčať do omáčok a nátierok, môžeme ich obtočiť prosciuttom, šunkou... Alebo miesto byliniek môžeme do cesta pridať cesnak, kmín, olivy, môžeme tyčinky pred pečením posypať ľanovými alebo sezamovými semienkami.

Súvisiace články

Sledujte nás na sociálnych sieťach

O autorovi

Volám sa Natália Cehláriková a mám celkom úctyhodný vek na založenie vlastného webu či vlastného blogu. Moje dlhoročné hobby – víno a všetko, čo s ním súvisí, vyústilo do absolvovania someliérskych kurzov a získania certifikátu someliéra.

Kategórie receptov

Najnovšie z blogu